טיפים :
שעוני
מטוטלת: |
בשעת העברת השעון ממקום למקום חובה להסיר את המטוטלת. את המטוטלת יש להחזיר רק לאחר השבת השעון למקומו הקבוע. |
לאחר תלית השעון (שעון קיר) או הנחתו (שעון מדף) יש לאזן את השעון ע"י שמיעה, תקתוק השעון צריך להשמע שווה לשני הצדדים (מטרונום). |
בהעדרות של שבוע או יותר מהבית יש להפסיק את פעולת השעון ע"י עצירת המטוטלת. |
דיוק השעון: |
כשהשעון ממהר - יש להוריד את מרכז הכובד של המטוטלת בעזרת 'אום' הכיוון הממוקמת מתחת למטוטלת. |
כשהשעון מפגר - יש להרים את מרכז הכובד. |
כיוון השעון לשעה הרצויה: |
בשעונים
מצלצלים יש לכוון את השעון ע"י הזזת מחוג הדקות בכיוון השעון בלבד, כל חצי שעה יש לחכות ולהניח לשעון לצלצל (בשעוני 'ווסטמינסטר' יש לחכות כל רבע שעה) |
מילוי השעון (מתיחת הקפיצים) : |
יש למתוח
את הקפיצים עד הסוף, קפיץ לא ישבר ממתיחת יתר, אך השעון עלול לפגר ו/או לעצור ממתיחת חסר. |
שעונים עתיקים - שלא נמצאים בשימוש יש להפעיל לפחות אחת לשלושה חודשים כדי לשמור על חומרי הסיכה. |
שעונים מכניים - עתיקים או חדשים חיבים לעבור אחת לחמש שנים ניקוי והחלפת שמנים (ע"י שען) כדי למנוע שחיקת צירים ותותבים. |
אין להפעיל שעון שהושבת למספר שנים ללא ניקוי והחלפת שמנים וזאת כדי למנוע נזק בלתי הפיך. |
אין לשמן שעונים בעזרת שמני סיכה נפוצים כמו WD-40 ודומיהם, וכמו כן שמני מאכל לסוגיהם. הדבר יגרום לנזק בלתי הפיך. |
שעונים אלקטרונים (המופעלים ע"י סוללות): |
יש להסיר את הסוללה כשהשעון מפסיק לעבוד כדי למנוע נזילת חומצה לתוך מנגנון השעון. הסרת הסוללה בשעוני יד שלא נמצאים בשימוש תתבצע ע"י שען. |